Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) donează spitalelor aparate de ventilație și echipamente de protecție pentru personalul medical, în valoare de peste 185.000 de EUR

BUCUREȘTI Ca răspuns la efectele pandemiei COVID-19 în România, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) se alătură eforturilor de susținere a spitalelor și cadrelor medicale din prima linie. ROTA a obținut donații în valoare de peste 185.000 de EUR de la companii partenere și prin implicarea autorităților taiwaneze, suma fiind direcționată către achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală de mare necesitate în această perioadă.

Achizițiile și distribuirea echipamentelor au fost organizate în două etape. Până în acest moment, ROTA a donat deja mai multor spitale 5 aparate de ventilație destinate secțiilor de terapie intensivă, 21.000 de măști de protecție, 7.500 de perechi de mănuși, 7.000 de viziere și 600 de combinezoane, toate aduse din Taiwan. Valoarea totală a acestora se ridică la 105.000 de EUR, sumă obținută din contribuțiile companiilor GreenPoint Management, Zarea, Gradinariu Import – Export, New Recycling, Servicii Salubritate București, PC Management & Consulting și BL Studio Associates.

În a doua etapă, vor ajunge în România alte două transporturi de echipamente de protecție în valoare de 80.000 de EUR, 50.000 EUR din această sumă provenind dintr-un ajutor financiar obținut de la guvernul taiwanez prin Misiunea Economică a Taiwanului la Bratislava. Sprijinul primit din partea autorităților taiwaneze a constat și în identificarea unor producători taiwanezi de echipamente medicale, rezervarea stocurilor pentru România (în contextul cererii mari la nivel global), cât și pentru transportul lor până în țară. 

”Dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au făcut posibile aceste donații și în mod special autorităților taiwaneze ce au răspuns prompt solicitării de a sprijini eforturile României în lupta împotriva COVID-19. Nu ne vom opri aici și vom continua strângerea de fonduri, în primul rând pentru a susține sistemul medical, fără de care nu vom putea elimina amenințarea acestui virus. Totodată, vedem că efectele pandemiei se fac resimțite în toate domeniile societății, astfel că pe viitor vrem să contribuim cu inițiative sociale acolo unde va fi nevoie”, a declarat Constantin Damov, Președintele Asociației.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non – profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea  acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoarele de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Totodată, Asociația ROTA a întreprins o serie de acțiuni și a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educațional, cultural și economic. Astfel, studenți și experți români au beneficiat de burse de studii pentru cursuri post-universitare sau de pregătire profesională în Taiwan, iar profesori universitari au beneficiat de schimb de experiență la nivel universitar. ROTA a facilitat și participarea unor sportivi români la competiții internaționale organizate în Taiwan, în timp ce o serie de artiști din Taiwan a participat la evenimente culturale desfășurate în România. Nu în ultimul rând, Asociația ROTA a susținut participarea mai multor companii românești la târguri de profil din Taiwan.

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment