Asociația ROTA donează Spitalului Județean de Urgență Buzău și Primăriei Municipiului Buzău echipamente de protecție în valoare de 10,000 de EUR

20.08.2020 BUZĂU Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ROTA continuă activitatea de susținere a eforturilor pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19 în România. Astfel, ca urmare a numărului ridicat de infectări din Municipiul Buzău, Asociația ROTA a donat Spitaluluiui Județean de Urgență Buzău și Primăriei Municipiului Buzău 5.040 de viziere și 5.000 de ochelari de protecție, echipamente medicale de mare necesitate în lupta împotriva virusului. Toate echipamentele sunt produse în Taiwan.

”Dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au făcut posibile aceste donații și în mod special autorităților taiwaneze ce au răspuns prompt solicitării de a sprijini eforturile României în lupta împotriva COVID-19. Nu ne vom opri aici și vom continua strângerea de fonduri, în primul rând pentru a susține sistemul medical, fără de care nu vom putea elimina amenințarea acestui virus. Totodată, vedem că efectele pandemiei se fac resimțite în toate domeniile societății, astfel că pe vii“Taiwan este un model de succes în ceea ce privește modul în care a limitat efectele pandemiei în rândul populației sale, înregistrând până la această dată un număr de 486 de infectări și numai 7 decese, la o populație de 23 de milioane de locuitori. Totodată, s-a remarcat ca un model de transparență și implicare în combaterea crizei sanitare globale. Dorim să mulțumim autorităților taiwaneze pentru sprijinul prompt acordat  României în lupta împotriva COVID-19. Vom continua activitatea de donații atâta timp cât încă ne vom confrunta cu pericolul acestui virus”,tor vrem să contribuim cu inițiative sociale acolo unde va fi nevoie”, a declarat Constantin Damov, Președintele Asociației.

Asociația ROTA a mai donat până acum echipamente de protecție și aparatură medicală în valoare de peste 200.000 de EUR. Donațiile au fost direcționate către spitale de suport COVID-19 atât din București, cât și în alte 7 județe din țară: Buzău, Galați, Bacău, Dâmbovița, Râmnicu Vâlcea, Timiș și Iași.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non – profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea  acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoarele de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Totodată, Asociația ROTA a întreprins o serie de acțiuni și a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educațional, cultural și economic. Astfel, studenți și experți români au beneficiat de burse de studii pentru cursuri post-universitare sau de pregătire profesională în Taiwan, iar profesori universitari au beneficiat de schimb de experiență la nivel universitar. ROTA a facilitat și participarea unor sportivi români la competiții internaționale organizate în Taiwan, în timp ce o serie de artiști din Taiwan a participat la evenimente culturale desfășurate în România. Nu în ultimul rând, Asociația ROTA a susținut participarea mai multor companii românești la târguri de profil din Taiwan.

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment