Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Cine suntem

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non – profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea  acestora.

De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoarele de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

Obiective

Cooperare economică

Creăm oportunități de comunicare între companii din Taiwan și România

Schimburi culturale și oportunități sportive

ROTA facilitează participarea unor sportivi români la competiții internaționale organizate în Taiwan.

Artiști din Taiwan au participat la evenimente culturale desfășurate în România.

Burse de studii și cursuri de specialitate în Taiwan

Studenți și experți români beneficiază de burse de studii pentru cursuri post-universitare sau de pregătire profesională în Taiwan.

Profesorii universitari beneficiază de schimb de experiență la nivel universitar.

Acces la târgurile organizate în Taiwan

Asociația ROTA susține participarea companiilor românești la târguri de profil din Taiwan.

Ajutoare umanitare

Susținem cauze sociale în domeniul educației copiilor și pentru sprijinirea diverselor categorii defavorizate din România.

Misiune și valori

Suntem o asociație independentă politic ce funcționeaza ca un liant și o punte de comunicare între România și Taiwan din punct de vedere economic și cultural. Acționăm în spiritul ideii că oamenii și companiile nu trebuie să fie discriminați de politici și lupte internaționale.

Credem că frumusețea cooperării între cele două țări stă tocmai în descoperirea unor culturi atât de diferite între ele, dar care îmbogățesc și completează viziunea despre lumea în care trăim.

Promovăm respectul prin cunoaștere și acces la informații corecte.