header-despre-taiwan

Despre TAIWAN

Economie puternică

Taiwanul ocupă o poziție importantă în economia mondială. Este unul dintre jucătorii cheie în industria tehnologiei și informației, precum și un furnizor major de bunuri de larg consum în întreaga lume. Expresia unul din tigrii Asiei, se referă la faptul că Taiwan, alături de Hong Kong, Singapore si Coreea de Sud sunt economii care din 1950 și până în 1990 au traversat o perioadă de industrializare rapidă, cu rată de creștere economică de peste 7%.

Economia Taiwanului este a 5-a cea mai mare economie din Asia si a fost inclusa de catre FMI in Grupul Economiilor Avansate. In Raportul Competitivitatii Globale al Forumului Economic Mondial s-a clasat pe locul 15 in lume. Taiwanul are o economie capitalista dezvoltata care se claseaza pe locul al 19-lea in lume din punct de vedere al puterii de cumparare, iar conform Indexului Global al Antreprenoriatului pentru anul 2015, Taiwan este in topul clasamentului din Asia pe anumite segmente, cum ar fi cea mai atractiva tara pentru start-ups.

despre-taiwan-o-economie-puternica
despre-taiwan-cultura

Cultură bogată

Un mix de tradițional și modern, ce aduce laolalta elemente din culturi diferite, precum cea chinezească, cea japoneză, alături de care se regăsesc elemente din culturile occidentale. Majoritatea locuitorilor din Taiwan sunt descendenți ai imigranților care au venit din China continentală, iar 2% din populație e reprezentată de membri ai triburilor indigene din zona.

Totuși, identitatea culturală a Taiwanului a fost influențată de statutul său politic controversat. Astfel, începând cu 1970, pe măsură ce democrația și deschiderea socială s-au extins, a fost adoptată o viziune multiculturalistă, apolitică, care a permis includerea tuturor grupurilor minoritare care au migrat spre Taiwan și astăzi se regăsesc pe teritoriul său, în redefinirea unei culturi moderne, cu elemente și valori împărtășite colectiv și care au format o cultură specific taiwaneză.

Turism

O țară cu peisaje montane spectaculoase, păduri bogate, plaje luxuriante și temple pe vârf de munte, Taiwan este o destinație ideală de vacanță.

Cetățenii din 62 de țări și teritorii pot intra în Taiwan fără viză pentru o perioadă cuprinsă între 30 și 90 de zile.

În Taiwan există un call-center în limba engleză pentru turiști ce funcționează 24 de ore din 24 

(0800-011-765)

despre-taiwan-turism